Доступність посилання

ТОП новини

Уряд ще раз направляє допомогу населенню на Донбас – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Уряд вирішив ще раз спробувати доставити гуманітарну допомогу населенню територій Донецької і Луганської областей, підконтрольних бойовикам, повідомив на засіданні Кабміну прем’єр Арсеній Яценюк.

«Ситуація вкрай складна, адже російські терористи зробили заручниками людей, які проживають на території Донецької і Луганської областей, що тимчасово не контролюються центральною владою», – цитує голову уряду сайт Кабміну.

За його словами, за доставку гуманітарної допомоги відповідальний віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр доповів, що сьогодні сформований вантаж гуманітарної допомоги загальною кількістю 326 тонн. «Завтра з Харкова о 9:00 буде відправлено три колони в напрямку Краматорська, Сєвєродонецька і Павлограда», – сказав він. Ця допомога, за словами Геннадія Зубка, призначена насамперед для соціальних установ, розташованих на територіях, які тимчасово не контролюються владою: будинків-інтернатів і будинків для людей похилого віку.

19 грудня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Зубку підготувати черговий гуманітарний вантаж для доставки продуктів і предметів першої необхідності для жителів територій, які тимчасово перебувають під контролем проросійських сепаратистів.

З квітня на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція. Досі частину цих областей контролюютьпроросійські сепаратисти. У листопаді Кабмін затвердив перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

XS
SM
MD
LG