Доступність посилання

ТОП новини

Мінські переговори закінчилися – учасники поїхали без коментарів


Попередня зустріч контактної групи у Мінську, 27 червня 2014
Попередня зустріч контактної групи у Мінську, 27 червня 2014

Черговий раунд переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, який проходив у Мінську у середу, 24 грудня, завершився. Про це повідомляють російські та білоруські ЗМІ.

Учасники залишили приміщення першої резиденції президента Білорусі, яка наразі називається Dipservice Hall. При цьому вони не дали журналістам жодного коментаря.

Переговори тривали за закритими дверима упродовж понад 5 годин.

У них брали участь представниця ОБСЄГайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та представники сепаратистів Денис Пушилін та Владислав Дейнего.

Наступний раунд переговорів контактної групи у Мінську запланований на 26 грудня.

Після двох раундів мінських консультацій у вересні була укладена угода про перемир’я, яка, втім, порушувалася сотні разів, внаслідок цих порушень загинула понад тисяча людей. Лише у грудні інтенсивність бойових дій на сході України вщухла.

З часу припинення вогню на Донбасі, там загинуло понад тисяча людей.

Домовленість про проведення засідання контактної групи у Мінську 24 і 26 грудня було досягнуто під час телефонної розмови між президентом Росії Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом України Петром Порошенком.

У Мінську розпочалася зустріч контактної групи
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

XS
SM
MD
LG