Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада розпочинає розгляд «бюджетного пакету» уряду


Верховна Рада 25 грудня планує розглянути перші 13 законопроектів із запропонованого урядом «бюджетного пакету». Про це йдеться в порядку денному засідання.

Депутати також планують розглянути зміни до закону про РНБО щодо розширення повноважень секретаря Ради, яким раніше цього тижня забракло для ухвалення кількох голосів.

Рада може проголосувати за запровадження додаткового імпортного збору у розмірі 5% та 10% (залежно від товару), нові правила відрахування надходжень від податку на доходи, загальне декларування доходів для фізичних осіб.

Для голосування запланований законопроект про денонсацію угоди з урядом Кіпру про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна.

Верховна Рада включила до порядку денного першої сесії 41 із 44 законопроектів, які уряд вимагає прийняти перед затвердженням держбюджету-2015.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав парламент 25 грудня проголосувати за перші 15 законів «бюджетного пакету». Решту урядових законів Раді пропонують ухвалити 25 грудня за основу, а 28 грудня – в другому читанні.

Держбюджет депутати сподіваються затвердити 30 грудня.

XS
SM
MD
LG