Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ підтвердили мінську домовленість про обмін полоненими


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

У Службі безпеки України підтвердили інформацію представників «ДНР» про те, що на переговорах у Мінську домовилися про обмін полонених 150 на 225.

Як повідомив Радіо Свобода радник голови СБУ Маркіян Лубківський, бойовики погодилися передати 150 полонених українських військових в обмін на своїх 225 соратників.

Як повідомив Лубківський, бойовики змогли підтвердили саме таку кількість полонених українських силовиків.

Раніше один із лідерів угруповання «ДНР» повідомив, що учасники переговорів контактної групи по Україні в Мінську досягли домовленості про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

«Мінські переговори досі ще йдуть, про які-небудь домовленості говорити рано. Єдине, що можу сказати, це те, що прибрали останні точки недотику з приводу обміну полоненими. Буде 150 на 225, обмін «всіх на всіх». Про все інше ще домовляємося», – цитує Захарченка агенція.

24 грудня у Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори тривали за закритими дверима упродовж понад 5 годин. Після завершення переговорів їхні учасники не коментували ситуацію.

Дата наступного раунду переговорів тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі наразі під питанням, заявив представник «ДНР» Денис Пушилін.

Раніше у СБУ заявили, що бойовики зволікають з обміном заручниками.

Водночас, за останніми даними Служби безпеки, у полоні бойовиків на Донбасі залишаються 684 людини.

XS
SM
MD
LG