Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську показали фільм-хроніку про події під Іловайськом


Іловайськ, 3 вересня 2014 року
Іловайськ, 3 вересня 2014 року

В Івано-Франківську презентували документальний фільм-хроніку «Два дні в Іловайську», який зробив військовий кореспондент, доброволець полку «Азов», івано-франківець Руслан Ганущак.

Автор – телеоператор за фахом, учасник київського Майдану, називає цю стрічку реквіємом, бо вона присвячена двом бійцям «Азову» Хомі й Аксьону, які загинули під час Іловайської трагедії 21-22 серпня.

20-хвилинний фільм не містить закадрових слів, лише хроніку і коментарі очевидців і командирів.

«Це неможливо не показувати, про це треба кричати, це треба всім розповідати, щоб якомога більше людей це бачили. Ми програємо інформаційну війну деколи тому, що ми не можемо сказати і правильно подати просту правду», – заявив автор документального фільму Руслан Ганущак.

Раніше хроніку «Два дні в Іловайську» демонстрували для української діаспори у Нью-Йорку. Публічний показ в Україні відкладали у часі, щоб зменшити небезпеку для військових, які могли бути в полоні.

Рідне місто Руслана Ганущака стало першим, де показали фільм. Від того, як сприймуть його люди, залежатиме, чи повезуть його і в інші міста, каже автор.

За словами керівника громадянського корпусу полку «Азов» Сергія Сивачука, фільм варто показувати насамперед в навчальних закладах, волонтерам.

«Два дні в Іловайську» – перший фільм творчої групи інформаційного центру полку «Азов». Вони також почали видавати свою газету «Чорне сонце» і створюють відеостудію.

У середині серпня українські підрозділи і бійці добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом. Точна кількість загиблих і взятих у полон була невідома.

Раніше цього місяця в інтерв’ю «Українській правді» генеральний прокурор Віталій Ярема повідомив, що під час подій поблизу Іловайська загинув 241 український силовик.

XS
SM
MD
LG