Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: модульні будинки від німців для переселенців уже повністю зібрані


У Харкові, Дніпропетровську йЗапоріжжі повністю завершені роботи зі збору модульних будинків для вимушених переселенців, повідомив Радіо Свобода голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський. Проект здійснюється за підтримки німецького уряду.

«Роботи завершуються. Там готовність 99,99. Я думаю, що без німців відкривати модульні селища неправильно, а у них сьогодні святкування католицького Різдва, тому логічно буде відкрити після різдвяно-новорічних свят», – заявив Бочковський, який разом із віце-прем’єром Геннадієм Зубком і народним депутатом, уповноваженим з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Іриною Геращенко оглянув харківське містечко для переселенців.

Що ж до харківського селища для переселенців, то, за словами заступника міського голови Ігоря Терехова, передбачається, що люди почнуть заселятися в модульні будинки починаючи з 11-12 січня.

На проживання в будинках записалося 2086 людей. Тепер спеціальна комісія у складі представників міської влади, волонтерів і членів регіонального штабу переселенців обирає тих, кому найбільше потрібне тимчасове житло.

Раніше керівництво Харкова повідомляло, що на реалізацію проекту зі зведення модульних будинків із муніципального бюджету не витрачається жодної копійки. За домовленістю з німецьким урядом, харківська сторона робить внесок у вигляді роботи фахівців з облаштування земельної основи для модулів, доріг й інфраструктури комунікацій. Фінансуванням проекту займається німецький уряд. За домовленостями канцлера Німеччини Анґели Меркель із президентом України Петром Порошенком, німецький уряд на гуманітарну допомогу для переселенців із зони бойових дій виділив 25 мільйонів євро. Це дозволяє звести подібні містечка, окрім Харкова, у Дніпропетровську й Запоріжжі.

Наразі в управліннях соцзахисту Харкова зареєстровано понад 32 тисячі вимушених переселенців, а по всій області понад 120 тисяч. За неофіційними даними, кількість таких людей більша.

За словами голови ДСНС України Сергія Бочковського, усього в країні зведено сім селищ з модульних будинків, на чотири – п’ять тисяч вимушених переселенців.

Станом на 22 грудня Мінсоцполітики зареєструвало понад 736 тисяч переселенців з Донбасу і Криму.

XS
SM
MD
LG