Доступність посилання

ТОП новини

Росія: розлив нафти у Чорному морі загрожує життю тисяч тварин


Нафтовий завод у Туапсе
Нафтовий завод у Туапсе

«Транснєфть» і «Роснефть» занизили масштаби витоку нафти, який стався у ніч на середу, 24 грудня, у російському Туапсе. Про це йдеться у повідомленні Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Радник президента «Транснєфті» Ігор Дьомін заявив, що під час аварії у Чорне море потрапило 8,4 кубометра нафти, тобто близько 8 тонн. WWF ж оцінює обсяг розливу у 500-700 тонн. За їхніми даними, забруднено 15 кілометрів узбережжя.

Екологи також відзначають, що повідомлення про прорив трубопроводу «Транснефть» і «Роснєфть» поширили із запізненням у 14 годин.

За інформацією WWF, Чорноморське узбережжя є місцем масової зимівки водоплавних і навколоводних птахів, тож розлив нафти несе реальну загрозу їх загибелі. Всесвітній фонд дикої природи звернувся до Інженерно-технологічного центру «СканЕкс» для отримання оперативної супутникової інформації, щоб уточнити масштаби забруднення та його динаміку.

Прес-служба адміністрації Краснодарського краю Росії повідомила, що у Туапсе введено режим надзвичайного стану через розлив нафти у Чорному морі. За даними російського відомства, близько 90 відсотків нафтопродуктів вже зібрано. Плями нафти локалізовані, але роботи у морі ускладнює шторм.

XS
SM
MD
LG