Доступність посилання

ТОП новини

Працівник ДАІ відповідатиме за переслідування автомайданівців


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

До кримінальної відповідальності притягнуто працівника міліції, який підозрюється у переслідуванні учасників криворізького Автомайдану в Дніпропетровській області. Про це у четвер, 25 грудня, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

За їхньою інформацією, слідчі прокуратури Дніпропетровської області вже повідомили про підозру інспектору ДПС ДАІ, підпорядкованої Криворізькому міському управлінню міліції, який «вніс до протоколів про адміністративні правопорушення завідомо неправдиві відомості» щодо нібито невиконання двома власниками транспортних засобів вимог працівників ДАІ про зупинку.

«Слідчі органи прокуратури продовжують роботу над встановленням обставин учинення кримінальних правопорушень щодо учасників акцій протесту, вживаються додаткові заходи щодо завершення досудового розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності працівників Державтоінспекції за допущені переслідування учасників Автомайдану», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Водночас один із координаторів Криворізького Автомайдану Максим Демидов повідомив Радіо Свобода, що наприкінці минулого року та на початку нинішнього, під час Революції Гідності, автомайданівці Кривого Рогу неодноразово відчували тиск з боку правоохоронних органів, зокрема, коли влаштовували акції біля помешкань високопосадовців.

«Нарешті ці випадки зі співробітниками ДАІ та міліції, які порушували права громадян, починають розглядатись. Таким чином, маленькими кроками ми починаємо ламати систему, яка була. Щодо наших представників були різні випадки тиску, зокрема, коли ми приїздили на акції, щоб показати маєток того чи іншого чиновника, представники ДАІ починали складати якісь протоколи про неправильне паркування, навіть коли автомобілі були припарковані правильно, в потрібних місцях», – розповів Максим Демидов.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо працівника ДАІ триває.

XS
SM
MD
LG