Доступність посилання

ТОП новини

Меркель стала людиною року за версією британської The Times


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Британська газета The Times назвала людиною року канцлера Німеччини Анґелу Меркель, ідеться в статті, опублікованій на сайті видання.

Видання зазначає, що Меркель відіграє ключову роль у збереженні європейської стабільності у час відродження російської агресії в східній Європі.

«Канцлера Німеччини, яка має вирішити до 2016 року, чи висуватиме свою кандидатуру на четвертий термін, було обрано (людиною року – ред.), насамперед, за те, що вона взяла під свій контроль напружені переговори Заходу з президентом Росії Володимиром Путіним після анексії Криму», - пише газета.

Цього місяця канцлер Німеччини Анґела Меркель звинуватила Росію у втручанні у внутрішні справи країн, які прагнуть до зближення з Євросоюзом. Про це вона заявила в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt.

За її словами, Росія створює проблеми Молдові, Грузії та Україні, які ухвалили суверенне рішення підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Вона також заявила, що Москва намагається поставити в економічну і політичну залежність від себе країни на заході Балкан.

Риторика Анґели Меркель щодо дій Росії стала ще жорсткішою після саміту «Групи двадцяти» в австралійському Брісбені, де канцлер Німеччини мала кількагодинні переговори з російським лідером Володимиром Путіним.

Відносини між Росією і Заходом значно погіршилися внаслідок подій 2014 року, коли Москва анексувала український Крим. Крім того, Захід звинувачує Москву у підтримці бойовиків на Донбасі. При цьому Росія офіційно заперечує свою участь у збройному протистоянні на сході України.

XS
SM
MD
LG