Доступність посилання

ТОП новини

Провадження через знищення пам’ятки за адресою ділянки Порошенка закрили


Кримінальне провадження, відкрите за фактом руйнування частини пам’ятки архітектури національного значення на вулиці Радіальній, 5 у Києві закрили. Про це йдеться у розслідуванні програми Радіо Свобода «Схеми».

Прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно повідомила: «6 листопада цього року ухвалили рішення про закриття провадження на підставі пункту другого частини першої статті 284 ЦПК України. Встановлена відсутність складу кримінального провопорушення».

Провадження розслідував слідчий відділ Печерського районного управління міліції Києва. Воно тривало більше ніж півтора року.

У березні 2013 року прокуратура Києва повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом руйнування забудовником частини пам’ятки архітектури національного значення «Земляні укріплення цитаделі з бастіонами Київської фортеці» на вулиці Радіальній, 5.

Журналісти з’ясували, що земельна ділянка за цією адресою з 2009 року належить нинішньому президентові України Петру Порошенку. Її площа – 0,6315 гектара, цільове призначення – житлове будівництво.

XS
SM
MD
LG