Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» хоче витратити 500 мільйонів гривень на оренду автотранспорту – депутат


Іван Крулько
Іван Крулько

Дефіцит бюджету НАК «Нафтогаз України» наступного року може становити 110 мільярдів гривень. Таку цифру уряд закладає у держбюджет. При цьому «Нафтогаз» планує суттєві витрати, зокрема, лише на оренду автотранспорту хочуть витратити півмільярда гривень, заявив в ефірі Радіо Свобода голова підкомітету з питань державного фінансового контролю і діяльності Рахункової палати Іван Крулько.

«Якщо «Нафтогаз» закладає 500 мільйонів на оренду автомобілів на наступний рік, то мені здається, що це м’яко кажучи не зовсім справедливо по відношенню до тих людей, яких намагаються урізати і затягнути паски. Давайте подивимося, де держава реально може скоротити видатки, в тому числі великих державних підприємств і установ. Особливо тих, які є повністю дефіцитними і замість того, щоб заробляти і приносити в бюджет доходи, вони навпаки закладають просто шалений дефіцит, який вибиває бюджет і робить його не виконуваним», – заявив Іван Крулько.

​На засіданні у четвер парламент ухвалив за основу частину «бюджетних» законопроектів уряду. Зокрема, внесли зміни до Бюджетного кодексу.

Критики проекту бюджету заявляють, що уряд планує урізати пільги і соціальні виплати. Зокрема, депутат Сергій Міщенко заявив, що досі йде мова про те, що майданівцям, учасникам АТО, «афганцям» зменшать або призупинять соцвиплати чи надбавки.

Держбюджет депутати сподіваються затвердити 30 грудня.

XS
SM
MD
LG