Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині суд засудив водія за хабар співробітнику ДАІ


У Дніпропетровську громадянин, який дав хабаря у 200 гривень співробітнику ДАІ, сплатить 8,5 тисяч гривень штрафу. Про це у п’ятницю, 26 грудня, повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

За даними з прокуратури, у листопаді чоловік, перебуваючи у службовому автомобілі державної патрульної служби, «дав співробітнику ДПС 200 гривень неправомірної вигоди за нескладання відносно нього адміністративного протоколу та непритягнення його до відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 22 Кримінального процесуального кодексу (перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших Правил дорожнього руху)».

Відомості за фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу (надання неправомірної вигоди службовій особі), зазначили в прокуратурі.

Досудове розслідування завершене. Вироком Жовтневого районного суду Дніпропетровська громадянина визнано винним та призначено йому покарання у вигляді штрафу.

Частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу передбачено штраф від 500 до 750 (8500-12750 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі до чотирьох років.

XS
SM
MD
LG