Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти: в понеділок відбудеться зустріч з українськими військовими


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Проросійські сепаратисти заявляють про зустріч між представниками «ДНР» та українськими військовими, яка має відбутися завтра в Донецьку. Про це йдеться у повідомленні на сайті угруповання «ДНР».

За повідомленням, сторони спробують домовитися про дотримання мінських угод, зустріч пройде за зачиненими дверима.

Українська сторона не повідомляє про зустріч з сепаратистами на Донбасі.

Місто Донецьк наразі контролюють проросійські бойовики.

24 грудня у Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори тривали за закритими дверима упродовж понад п’яти годин. Після завершення переговорів їхні учасники не коментували ситуацію.

У переговорах брали участь представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та представники сепаратистів Денис Пушилін та Владислав Дейнего.

Наступний раунд переговорів мав відбутися 26 грудня, однак його не було. Водночас 26 грудня, а також 27 грудня українська сторона та сепаратисти здійснили обмін полоненими, що передбачено мінськими домовленостями.

У вересні в Мінську відбулися зустрічі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Учасники переговорів підписали протокол про порядок такого врегулювання, першим пунктом якого було припинення вогню на Донбасі, а згодом меморандум про виконання цього пункту. Однак мінські домовленості неодноразово порушувались, і сторони конфлікту на Донбасі звинувачували в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG