Доступність посилання

ТОП новини

Майже 90 відсотків населення вважає, що за рік життя в Україні погіршилося – опитування


88 відсотків населення України вважає, що ситуація в Україні за останній рік погіршилася. Про це свідчать результати опитування громадян, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» і Центром Разумкова.

Найбільші зміни на гірше, на думку респондентів, сталися на рівні цін і тарифів (95 відсотків), в економічному становищі України (94 відсотки), у рівні стабільності (90 відсотки), становищі російськомовного населення (89 відсотків), упевненості громадян у завтрашньому дні (84 відсотки), у рівні добробуту родини (84 відсотки).

«Дуже різко погіршився матеріальний стан населення, а побоювання щодо цього ще більші, – зазначила директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна. – Очевидно, що перше, про що треба говорити з людьми, – про те, що буде з економікою і що буде з їхнім життям».

Водночас, за підрахунками соціологів, сфера, у якій за рік відбулися зміни на краще, на думку українців, – це міжнародний імідж України (40 відсотків).

Опитування тривало з 19 до 24 грудня 2014 року. Опитано 2008 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, крім АР Крим. Теоретична похибка вибірки – 2,3 відсотка.

XS
SM
MD
LG