Доступність посилання

ТОП новини

Блокади Криму немає – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Блокади Криму немає, заявив президент України Петро Порошенко. За його словами, обмеження транспортного сполучення з Кримом пов’язане з необхідністю посилити огляд транспорту через надходження інформації про загрозу диверсій.

«Є заходи, які забезпечують захист України від диверсійних груп. Поки що вважалося неприйнятним в умовах терористичної загрози, коли без догляду поїзди і автобуси подорожували і завозили до нас у тому числі тих осіб, які становлять загрозу існуванню держави Україна. Зараз опрацьовуємо питання, яким чином налагодити ефективний догляд і перевірку цих засобів пересування. Наскільки мені відомо зараз уже ухвалене рішення про дозвіл руху легкових автомобілів, бо там легко забезпечити догляд і гарантувати безпеку», – сказав Порошенко на прес-конференції в Києві.

За його словами, влада «не збиралася і не збирається використовувати блокаду як елемент тиску». «Але ми будемо робити все можливе, щоб захистити мир і спокій українських громадян у тому числі від терористичної загрози. Тому рівень інтенсивності догляду як на лінії зіткнення в окремих районах Донецької і Луганської областей, так і на лінії перешийка буде забезпечуватися з дуже підвищеною пильністю, особливо напередодні свят», – сказав президент.

з 27 грудня Україна припинила залізничне, а з 26 грудня –​ автобусне сполучення з Кримом.

XS
SM
MD
LG