Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд переніс оголошення вироку Навальному на 30 грудня


Замоскворецький суд Москви у вівторок, 30 грудня, винесе вирок російському опозиційному політику Олексію Навальному і його братові Олегу у справі про розкрадання коштів. Сьогодні в московському суді оголосили про перенесення оголошення вироку, яке раніше призначили на 15 січня 2015 року. Такий крок у суді пояснили тим, що «вирок вже готовий».

Олексія Навального звинувачують у Росії у двох справах про розкрадання коштів у шахрайстві в особливо великих розмірах і у відмиванні частини суми. Слідчі вважають, що він викрав близько 31 мільйона рублів (понад 530 тисяч доларів за сьогоднішнім курсом) у державної деревообробної компанії «Кіровліс» і в російського підрозділу французької косметичної компанії «Ів Роше». За першою з цих справ Навальний уже засуджений і нині перебуває під домашнім арештом від лютого. У другій справі співвідповідачем є також брат Навального Олег. Державне звинувачення просить засудити Олексія Навального за сукупністю двох справ до 10 років позбавлення волі, його брата Олега – до 8 років.

Прихильники Навального, які вважають ці звинувачення політично мотивованими,раніше створили у Facebook групу з анонсом акції на підтримку політика 15 січня на Манежній площі в центрі Москви біля Кремля. Тисячі людей зголосилися прийти на цю акцію. «Роскомнагляд» на вимогу Генеральної прокуратури заблокував сторінку. Facebook і Twitter заявили, що не будуть блокувати наступні групи прихильників опозиціонера, незважаючи на загрозу повної заборони цих соціальних мереж на території Росії.

XS
SM
MD
LG