Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Росія підписали дві угоди про постачання електроенергії – Новак


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив про підписання двох контрактів на постачання електроенергії з Росії в Україну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міненерго Росії.

Міністерство енергетики Росії повідомляє про укладення угоди між «Інтер РАО» і «Укрінтеренерго» на експорт електроенергії з єдиної енергетичної системи Росії в об’єднану енергетичну систему України. Річний контракт набуває чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік поставок обсягом до 1500 МВт.

«Паралельно з метою надійного і безперебійного енергопостачання Криму укладена друга угода між дочірньою структурою «Інтер РАО» – Центром здійснення розрахунків (ЦОР) і «Укрінтеренерго», – мовиться у повідомленні Міненерго Росії.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що уряд ухвалив рішення підписувати договори на імпорт електроенергії публічно – прямі договори між державними компаніями, без посередників.

Раніше Яценюк заявив, що уряд ухвалив рішення «дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту».

Дефіцит вугілля через бойові дії на Донбасі призвів до відсутності на складах ТЕС достатньої кількості палива для виробництва електроенергії.

З початком зими компанія «Укренерго» почала застосовувати графіки аварійних відключень.

На початку грудня уряд погодився з пропозицією щодо тимчасового імпорту електроенергії з «суміжних країн» із метою уникнути «віялових» відключень електроенергії. Розпорядження Кабміну, підписане 5 грудня, передбачає, що ціна на імпортовану електроенергію не повинна перевищувати середнього тарифу за попередній місяць для енергогенерувальних компаній, встановленого Нацкоменерго.

Крім того, міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив про необхідність почати імпорт електроенергії з Росії задля для збалансування енергосистеми України, хоча, за його словами, цей крок «політично складний».

XS
SM
MD
LG