Доступність посилання

ТОП новини

З 1 січня розпочнеться оформлення біометричних паспортів – міграційна служба


©Shutterstock
©Shutterstock

З 1 січня 2015 року Державна міграційна служба України розпочне оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У міграційній службі зазначають, що біометричний паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка вказуватиме на присутність цього чіпа.

На чіп записуватиметься інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис та відбитки вказівних пальців рук.
Для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися виключно до підрозділу міграційної служби.

Раніше у МЗС зазначили, що затримка з початком виготовлення біометричних паспортів на сьогодні – головна перешкода для скасування Євросоюзом віз для українців.

Для отримання безвізового режиму країни-партнери мають здійснити низку реформ, зокрема, в галузі юридичної співпраці з ЄС. Одна з вимог – перехід на біометричні паспорти: безвізовий режим можуть отримати тільки їхні власники.

XS
SM
MD
LG