Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль задоволений відхиленням палестинської резолюції у Раді безпеки ООН


Ізраїль схвалює відхилення у Раді безпеки ООН резолюції, що закликає до укладення протягом року мирної угоди між палестинцями й ізраїльтянами, а також до припинення окупації палестинських територій до кінця 2017 року.

«Кожен ізраїльтянин, який хоче миру з нашими сусідами, може бути тільки задоволений результатами цього голосування», – заявили в МЗС Ізраїлю.

Проект резолюції, внесений низкою арабських країн, підтримали вісім із 15 членів Ради безпеки, включаючи трьох постійних членів – Росію, Китай і Францію.

«Проти» голосували США й Австралія. П’ять країн, включаючи Великобританію, утрималися. Резолюція була б ухвалена, якби її підтримали дев’ять країн, а США б утрималися чи проголосували «за».

Представник США при ООН Саманта Пауер заявила, що запропонована Раді безпеки резолюція «не є одним з тих конструктивних кроків, які сприятимуть досягненню миру на Близькому Сході». Документ відповідає інтересам лише однієї сторони, він не збалансований і не враховує розумні побоювання Ізраїлю, що стосуються питань безпеки, зазначила Пауер.

Палестинський спостерігач при ООН Ріяд Мансур, у свою чергу, назвав прикрим те, що Рада безпеки, за його словами, залишається паралізованою і нездатною до дії.

Жаль з приводу неухвалення резолюції висловили і в МЗС Росії. як заявили у відомстві, особливо тривожно те, що це сталося на фоні «серйозної деградації в близькосхідному врегулюванні, посилення суперечностей між сторонами».

XS
SM
MD
LG