Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь має зменшити економічну залежність від Росії – Лукашенко


Президент Білорусі Олександр Лукашенко
Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Головною метою Білорусі у 2015 році має стати диверсифікація експорту і зменшення економічної залежності від Росії. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з новопризначеним прем’єром цієї країни Андрієм Каб’яковим. Ця заява Лукашенка прозвучала за день до того, як Митний союз між Росією, Білоруссю та Казахстаном трансформується у Євразійський економічний союз (ЄАЕС).

«Ми не можемо залежати від одного чи одного з половиною ринка», – сказав Лукашенко Каб’якову. «Так, Росія наш брат, наш друг. Але ви бачите, як вона поводиться останнім часом», – сказав президент Білорусі.

Лукашенко наголосив, що його остання розмова з президентом Росії Володимиром Путіним була важкою, але діловою.

«Це не перша наша така розмова. І це не означає, що є ворожість. Ми просто друзі, хто може говорити один одному відкрито, що нас хвилює», – сказав Олександр Лукашенко.

30 грудня Лукашенко також доручив Національному банку Білорусі «посилити довіру людей і підприємств до національної валюти».

Нещодавно Олександр Лукашенко доручив уряду перевести торговельні відносини з Росією у долари через занепокоєння щодо послаблення російського рубля.

XS
SM
MD
LG