Доступність посилання

ТОП новини

Україна очікує скасування віз з ЄС під час головування Латвії


Київ очікує від ЄС скасування віз для українських громадян і підтримки євроінтеграції України під час головування Латвії в Євросоюзі у першому півріччі 2015 року. Про це Радіо Свобода повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

«Ми очікуємо сприяння як Латвії, яка головуватиме в ЄС, так і взагалі Євросоюзу у допомозі нам в імплементації Угоди про асоціацію, яка вже великою мірою запрацювала, запрацювали двосторонні органи. Важливим елементом і важливою подією під час латвійського головування стане саміт «Східного партнерства» у Ризі. Ми сподіваємось, що саме на цьому саміті буде ухвалено рішення щодо скасування візового режиму з боку Євросоюзу щодо України», – зазначив Перебийніс.

Також під час головування Латвії в ЄС Україна планує підписати Угоду про спільний авіаційний простір з Євросоюзом, яка не була підписана у 2014 році. Як наголосив Перебийніс, на початку 2015 року повинна відбутися міжнародна конференція з питань допомоги Україні, до якої наразі готуються і українці, і європейці.

Латвія починає головувати в ЄС 1 січня 2015 року.

XS
SM
MD
LG