Доступність посилання

ТОП новини

Комісія при Держкіно вимагає позбавити «Інтер» ліцензії


Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року
Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року

Комісії з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно вимагає позбавити канал «Інтер» ліцензії. Про це повідомив член цієї експертної комісії Олексій Курінний на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні впродовж новорічної ночі на телеканалі «Інтер» – засилля виконавців, що різко засуджуються суспільством через підтримку ними війни та злочинних дій Росії. Серед одіозних виконавців – регіоналка Таїсія Повалій, лауреати російської музичної премії Потап і Настя, а також Ані Лорак, яка виступала у Москві одразу ж після сепаратиста Аксьонова. Виступали і відомі антиукраїнськими висловлюваннями Йосип Кобзон, Валерія, Юрій Газманов, а також Микола Басков, що закликав знищити збройно Майдан», – зазначає він.

«Така інформаційна політика «Інтера» сприяє російській пропаганді, тож є неприйнятною для українського суспільства. З огляду на це, вимагаємо позбавлення ліцензії телеканалу Інтер як такого, що в умовах війни працює на ворога», – підсумував Курінний.

За його словами, таке рішення «погоджено з колегами по комісії з фільмів та інших україноцентричних правозахисних організацій».

Речник президента України Святослав Цеголко зазначив, що керівники українських телевізійних каналів, які санкціонували виступ в ефірі у новорічну ніч деяких російських виконавців, мають відповісти за свої дії.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і на виступі в Донецьку представив так званий «гімн» для сепаратистів.

XS
SM
MD
LG