Доступність посилання

ТОП новини

РНБО вимагає від Нацради розглянути питання щодо позбавлення «Інтера» ліцензії


Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександром Захарченком, 27 жовтня 2014 року
Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександром Захарченком, 27 жовтня 2014 року

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення має негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії «антиукраїнського» телеканалу «Інтер». Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє його прес-служба.

За словами Турчинова, «до тенденційної подачі новин з антиукраїнським характером у цю новорічну ніч додалось ще знущання над всією країною».

«У новорічну ніч, коли вся нація відчувала єднання, телеканал «Інтер» традиційно діяв проти української держави, транслюючи концерт тих людей, які знущались над нашою країною, підтримуючи терористів та вітаючи загарбання Криму і Донбасу», – сказав Турчинов.

Секретар РНБО наголосив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повинна «негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканал «Інтер», який став складовою інформаційної війни, що ведеться проти власної країни».

Позбавити «Інтер» ліцензії вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Речник президента України Святослав Цеголко зазначив, що керівники українських телевізійних каналів, які санкціонували виступ в ефірі у новорічну ніч деяких російських виконавців, мають відповісти за свої дії.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і на виступі в Донецьку представив так званий «гімн» для сепаратистів.

XS
SM
MD
LG