Доступність посилання

ТОП новини

У Львові вшанували пам’ять Степана Бандери


Львів’яни вшанували пам’ять Бандери, Львів, 1 січня 2015 року
Львів’яни вшанували пам’ять Бандери, Львів, 1 січня 2015 року

У Львові вшанували 106-у річницю від дня народження провідника Організації українських націоналістів біля Степана Бандери. У четвер, 1 січня, біля його пам’ятника зібралося близько 300 львів’ян.

Духовенство відправило панахиду, представники влади і політичних організацій поклали квіти до підніжжя постаменту.

Голова крайового братства воїнів УПА Олесь Гуменюк зауважив у коментарі Радіо Свобода, що сьогодні не є належно досліджене життя і діяльність провідника ОУН Степана Бандери. Олесь Гуменюк каже, що усе життя чекав, зокрема і 12 років у більшовицьких таборах, що в Україні настане час, коли приклад оунівців і упівців, які боролись за незалежність України, стане гідним для наслідування для молодих українців, що уся Україна вітатиметься «Слава Україні!».

«Я хочу сказати тим бійцям, які зараз воюють за Україну, любіть так Україну, як ми її любили і перемога буде наша. Багато українців віддали своє життя за нашу державу», – говорить Олесь Гуменюк.

Останнім часом ім’я Степана Бандери стало ще більш популярним, говорить керівник «Самооборони» Львівщини, волонтер Валерій Веремчук. Маленькі діти, школярі пишуть листівки і малюють малюнки для бійців, в яких згадують УПА та ім’я Степана Бандери.

«Вони згадують героїв майже через лист, не лише сьогоднішніх, але минулих. Діти знають, хто такий Степан Бангдера, УПА. Нині знову маємо того самого ворога. Коли українці вітаються «Слава героям!», це наше покоління, наші герої, з якими ми живемо поруч, ходили разом у школу. Добре, що сьогодні серед молодого покоління виховується патріотизм», – наголошує волонтер.

Чимало промовців у своїх виступах порівнювали боротьбу оунівців із сучасними українськими воїнами.

Вшанування пам'яті Степана Бандери у Львові, 1 січня 2015
Вшанування пам'яті Степана Бандери у Львові, 1 січня 2015

Сьогодні увечері з нагоди 106-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери у Львові відбудеться смолоскипна хода, організована ВО «Свобода».

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року у селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року у Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

XS
SM
MD
LG