Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія офіційно приєдналася до ЄАЕС


Президент Вірменії Серж Сарґсян
Президент Вірменії Серж Сарґсян

Вірменія сьогодні офіційно приєдналася до Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), договір про створення якого набув чинності вчора.

Таким чином, в об’єднання тепер входять чотири держави – Росія, Білорусь, Казахстан і Вірменія. Також готується до вступу Киргизстан. На території ЄАЕС має забезпечуватися свобода руху товарів, послуг, капіталу і робочої сили.

Спільних кордонів із іншими країнами ЄАЕС Вірменія не має. З цієї причини в договорі про приєднання відзначається особливий порядок проходження вантажів між іноземними державами і членами союзу.

У зв’язку з приєднанням до ЄАЕС Вірменія почне переговори з членами Світової організації торгівлі про зміну своїх зобов’язань в рамках СОТ.

Парламент Вірменії ратифікував угоду про приєднання цієї країни до Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) під проводом Росії на початку минулого місяця.

ЄАЕС має стати наступним етапом євразійської інтеграції під проводом Росії. Базою для Євразійського економічного союзу став Митний союз між Москвою, Мінськом та Астаною.

XS
SM
MD
LG