Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу через інцидент з журналістами Life News у Києві


Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналіста телеканалу Life News у Києві, а також крадіжки його майна. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Намагаючись перешкодити професійній діяльності журналістки, невідомі штовхнули її, відібрали телефон, а також розбили відеокамеру оператора. Нам відомо, що правоохоронними органами України за даним фактом порушено кримінальну справу. При цьому прекрасно усвідомлюємо, що нинішня київська влада, м’яко кажучи, симпатизує прихильникам подібних заходів», – йдеться у повідомленні.

Російські слідчі припускають, що порушення кримінальної справи МВС України – «лише порожня формальність», і сумніваються, що «хто-небудь з нападників, і тим більше замовників, понесе серйозне покарання за ці злочини».

За даними російського телеканалу LifeNews, сутичка сталася за участі його журналістів у Києві 1 січня під час смолоскипової ходи, присвяченій 106-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. У результаті сутички оператору пошкодили відеокамеру, а у журналіста відібрали мобільний телефон.

Київська міліція порушила справу за двома статтями «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» і «грабіж». Крім того, правоохоронці затримали чоловіка, підозрюваного у перешкоджанні професійній діяльності журналістів телеканалу LifeNews.

У МЗС Росії цей випадок назвали кричущим фактом переслідування, на який має відреагувати міжнародна журналістська спільнота.

XS
SM
MD
LG