Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти продовжують порушувати Мінські домовленості – МЗС України


Кількість обстрілів та провокацій з боку бойовиків на Донбасі зросла. Про це йдеться у заяві МЗС України, опублікованій у п’ятницю, 2 січня.

«Лише за сьогоднішній день зафіксовано тринадцять випадків таких обстрілів в районі населених пунктів Дебальцеве, Гнутове, Новогригорівка, Троїцьке, Чорнухине, Майорськ, Кримське, а також Донецького аеропорту. Особливе занепокоєння викликає те, що бойовики знову почали використовувати реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», артилерію та міномети», – мовиться у повідомленні.

«Розглядаємо ці дії як свідоме порушення Мінських домовленостей та намагання поставити під загрозу ті зусилля, які сьогодні докладаються Україною та її міжнародними партнерами для виконання мирного плану президента України Петра Порошенка», – зазначили в МЗС.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

2 січня у МЗС Німеччини повідомили, що представники Росії та України домовилися про зустріч для обговорення питання щодо припинення конфлікту на Донбасі. При цьому не уточнили, де і коли має відбутися ця зустріч.

24 грудня в Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. На переговорах у Мінську сторони домовилися про обмін полоненими.

Пізніше президент України Петро Порошенко заявив, що 15 січня у столиці Казахстану Астані відбудеться чергова зустріч лідерів України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Від початку квітня, за даними ООН, на Донбасі загинуло понад 4 тисячі 700 людей.

XS
SM
MD
LG