Доступність посилання

ТОП новини

Погляд згори. Найкращі кадри року від безпілотників


Французький безпілотник (дрон) на шоу цих літальних апаратів в Бордо, вересень 2014 року
Французький безпілотник (дрон) на шоу цих літальних апаратів в Бордо, вересень 2014 року

Керовані безпілотні літальні апарати дозволили людям по-новому поглянути на світ

Іще нещодавно цими літальними апаратами майже винятково користувалися військові. Але останнім часом усе змінилося, і безпілотні пристрої, або, як кажуть англійською, дрони набули великого поширення: найпростіший і дешевий коштує менш як 50 доларів, і придбати його можна в інтернет-магазинах, як будь-який інший товар. Завдяки цим апаратам людство отримало можливість поглянути на світ по-іншому і побачити те, що раніше йому було недоступне.

Із відео, знятих безпілотниками 2014 року, найбільше вражають зйомки віча на Майдані у Києві, дому-фортеці міністра екології уряду Азарова, феєрверку зсередини, відео з кратера вулкану, зграй дельфінів і китів біля берегів Каліфорнії.

Майдан-2014 із висоти пташиного польоту. Рекордна кількість мирних активістів на центральній площі Києва збиралася вдень і вночі.

А це безпілотник Радіо Свобода зняв ексклюзивні кадри народного віча у столиці України.

Народне віче до річниці Майдану (аерозйомка)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00


Безпілотні апарати допомагають журналістам викрити правду про маєтки чиновників. Саме з допомогою безпілотника кореспонденти Радіо Свобода показали світу дім-фортецю міністра екології уряду Азарова Миколи Злочевського.


Магічне видовище: безпілотний літальний апарат підіймається над вежею собору святого Мартіна в Утрехті, найвищої церкви в Нідерландах, верхівка якої сягає за хмари.


Завдяки міні-безпілотнику ми отримали можливість помилуватися «зсередини» феєрверком…


…Або потрапити до кратеру вулкана.


Моторошне видовище: погляд на Чорнобильську зону з висоти пташиного польоту.


Дивовижне видовище: погляд згори на зграї дельфінів і китів біля берегів Каліфорнії.


Також океан: приборкання хвиль.


Життя безпілотників і небезпечне, і важке! Один із них під час польоту зазнав нападу сокола. Яке, звісно, і зняв. Проте живий птах переміг штучного.


А що ще буде у 2015 році! Хоча, цілком імовірно, безпілотні апарати почнуть усе частіше використовуватися в цілковито практичних цілях. Торік це вже почалося – наприклад, у Сиктивкарі, столиці республіки Комі в Росії, де міні-безпілотники доставляють клієнтам піцу.


Не обійшовся цей рік і без скандалу, пов’язаного з безпілотним апаратом. Під час футбольного матчу у Белграді між командами Сербії та Албанії хтось із албанських уболівальників запустив над ігровим полем такий апарат, до якого був прикріплений прапор із символом «Великої Албанії». Коли апарат знизився, один із сербських гравців дотягнувся до нього і зірвав прапор. Почалася бійка, матч зірвався. Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) оштрафував обидві сторони. Ось таких речей нового року хотілося б бачити менше.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG