Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко і «Опозиційний блок» заявляють, що Газманов співав і на «1+1»


Олег Газманов
Олег Газманов

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення заслухати пояснення про дотримання законодавства під час новорічного ефіру не лише від керівництва телеканалу «Інтер», але і «1+1», який, за його словами, транслював концерт Олега Газманов, відомого своєю антиукраїнською позицію. Про це Ляшко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Всі сьогодні говорять про лише про концерт ватніків, який показував «Інтер». І чомусь ніхто не говорить про телеканал «1+1» Коломойського, який у новорічну ніч, о четвертій ранку показав концерт ватніка Газманова – а в телепрограмі не написав, щоб його за це не зловили. У мене вимога до Нацради: викликати не тільки «Інтер», але й усіх порушників: і «Еспрессо», яке транслювало Путіна (і чомусь отримало лише попередження, а треба було б закрити), і «плюси», які показують концерти персон нон-грата», – зазначив Ляшко.

Про присутність російського співака Олега Газманова в ефірі телеканалу заявляють і в «Опозиційному блоці».

«РНБО вимагає вибіркового правосуддя тільки для «Інтера» і закриває очі на «1+1», де Газманов співав про «Крим наш. Ми звертаємося до всіх політиків і громадських діячів, підтримати улюблений канал мільйонів українців і не допустити перетворення України в диктатуру», – мовиться у повідомленні «Опозиційного блоку».

На засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 15 січня запросили представників СБУ, Верховної Ради, а також представника Міністерства інформаційної політики України. Планується розгляд питання про невідкладні заходи з захисту державних інтересів та прав громадян у інформаційному середовищі.

Крім того, з представниками РНБО планується обговорення застосування цим органом закону про санкції на основі медіамоніторингу, який надасть Нацрада.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

Новорічний концерт на «Інтері» викликав резонанс.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов написав листа голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку із закликом анулювати ліцензію телеканалу «Інтер» за трансляцію в новорічну ніч виступів антиукраїнських діячів російської естради.

Натомість телеканал «Інтер» заяви щодо свого новорічного ефіру вважає провокацією та політичним тиском.

XS
SM
MD
LG