Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: пересування через лінію зіткнення на сході України значно обмежать


Олександр Турчинов (л), архівне фото
Олександр Турчинов (л), архівне фото

Пересування через лінію зіткнення на сході України буде значно обмежене, заявив у суботу секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Обмеження на пересування територією, де проходить антитерористична операція, запроваджене з метою проведення комплексних антитерористичних заходів, сказав він, виступаючи після наради з керівниками військового блоку в місті Курахове Донецької області.

«Через лінію зіткнення створено сім транспортних коридорів, всі інші шляхи перекрито», – пояснив Турчинов, як передає його слова прес-служба РНБО.

Він наголосив, що всі транспортні засоби та фізичні особи, які намагатимуться перетнути ці коридори, зазнають ретельної перевірки.

«Крім того, у разі обстрілу в районі 30-кілометрової зони навколо транспортних коридорів вони перекриватимуться на невизначений термін», – додав секретар РНБО.

Турчинов також проінспектував один із таких пропускних пунктів, розташованих на напрямку Курахове – Мар’їнка – Донецьк, і заявив, що цей пропускний пункт функціонує «досить ефективно, організовано та без черг».

«Окремі місцеві мешканці, зрозуміло, висловлюють незадоволення через деякі обмеження у пересуванні, але питання безпеки мільйонів наших громадян є набагато важливішими», – наголосив Олександр Турчинов.

У суботу, як повідомили раніше в РНБО, її секретар працює в зоні проведення антитерористичної операції. Головним завданням поїздки є перевірка реалізації антитерористичних заходів щодо блокування можливості прориву диверсійних та терористичних груп углиб України. Крім того, ще одна мета поїздки – розглянути на місці питання про запровадження суворого режиму контролю пересування громадян та вантажів у зоні АТО.

XS
SM
MD
LG