Доступність посилання

ТОП новини

«На кожен постріл у наш бік буде адекватна відповідь» – Турчинов


(архівне фото)
(архівне фото)

«На кожен постріл у наш бік буде адекватна відповідь», – заявив у суботу секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, перебуваючи в зоні проведення антитерористичної операції.

Для того, щоб це забезпечити, Україна «має всі необхідні сучасні засоби», сказав він, відвідавши передові позиції українських військових і провівши оперативну нараду в селищі Піски біля Донецького аеропорту.

При цьому Турчинов наголосив, що «російські терористичні угруповання постійно порушують домовленості про припинення вогню», передає його слова прес-служба РНБО.

Темою наради було посилення заходів безпеки в зоні проведення антитерористичних заходів.

Раніше в суботу секретар РНБО, провівши нараду з керівниками військового блоку в місті Курахове Донецької області, заявив, що пересування через лінію зіткнення на сході України буде значно обмежене з метою проведення комплексних антитерористичних заходів. «Через лінію зіткнення створено сім транспортних коридорів, всі інші шляхи перекрито», – пояснив Турчинов і наголосив, що всі транспортні засоби та фізичні особи, які намагатимуться перетнути ці коридори, зазнають ретельної перевірки. Крім того, попередив секретар РНБО, в разі обстрілу в районі 30-кілометрової зони навколо цих транспортних коридорів вони перекриватимуться на невизначений термін».

У суботу, як повідомили раніше в РНБО, її секретар працює в зоні проведення антитерористичної операції. Головним завданням поїздки є перевірка реалізації антитерористичних заходів щодо блокування можливості прориву диверсійних та терористичних груп углиб України і перевірка готовності Збройних сил та Національної гвардії дати відсіч «агресивним проявам російських терористичних угруповань». Крім того, ще одна мета поїздки – розглянути на місці питання про запровадження суворого режиму контролю пересування громадян та вантажів у зоні АТО.

XS
SM
MD
LG