Доступність посилання

ТОП новини

«Ми не маємо зволікати жодного дня в боротьбі з корупцією» – Порошенко


(архівне фото)
(архівне фото)

«Ми не маємо права зволікати із затвердженням директора і початком роботи Антикорупційного бюро», – заявив у суботу президент Петро Порошенко, зустрічаючись із директором Європейського бюро з боротьби з шахрайством Джованні Кесслером.

Принципова, послідовна та ефективна боротьба з корупцією є одним з найголовніших пріоритетів у 2015 році, наголосив Порошенко на зустрічі з Кесслером, якого було обрано одним із членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро України.

При цьому президент додав, що «покладає велику надію на досвід усіх обраних членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро як на визнаних авторитетів, яким вдасться визначити достойного фахівця у сфері протидії корупції», передає його слова прес-служба голови держави.

Петро Порошенко також наголосив на тому, що успішна діяльність бюро буде особливо важливою для впровадження реформ та створення атмосфери довіри до України. «Ми хочемо змінити ситуацію, зламати стару корупційну систему і створити нову ефективну систему протидії корупції», – зауважив президент.

У свою чергу, Джованні Кесслер, відомий, серед іншого, успішною боротьбою проти мафії в його рідній Італії, подякував за довіру та висловив готовність активно долучитися до процесу підготовки та проведення першого установчого засідання конкурсної комісії.

Першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування та повернення коштів, украдених режимом колишнього президента Віктора Януковича, створення спеціальної групи контролю за фінансовими ресурсами, які будуть надані Європейським союзом як гранти, кредити та спеціальні програми, мовиться в повідомленні.

Згідно з чинним законом, директор Національного антикорупційного бюро має стати до роботи 24 січня 2015 року. Це також передбачено коаліційною угодою.

XS
SM
MD
LG