Доступність посилання

ТОП новини

Катастрофа літака AirAsia: знайдені вже чотири великі уламки


Індонезійські рятувальники під час пошукової операції, фото 2 січня 2015 року
Індонезійські рятувальники під час пошукової операції, фото 2 січня 2015 року

Пошукові команди виявили за допомогою звукових локаторів-сонарів уже чотири великі об’єкти на дні океану в місці пошуків уламків літака авіакомпанії AirAsia, що зазнав катастрофи майже тиждень тому, повідомили в суботу посадовці в Індонезії.

Як виглядає, найбільший об’єкт, розміром приблизно 18 на 5,5 метрів, є частиною фюзеляжу. Але через сильні течії аквалангісти досі не можуть дослідити виявлені на глибині кількох десятків метрів об’єкти.

Пошуковці сподіваються, що в цих уламках можуть перебувати тіла загиблих пасажирів і членів екіпажу. Наразі в зоні пошуку в Яванському морі у воді знайшли 30 тіл.

Літак індонезійської авіакомпанії Indonesia AirAsia, підрозділу компанії AirAsia з сусідньої Малайзії, зазнав катастрофи 28 грудня минулого року під час польоту з індонезійської Сурабаї до Сінгапуру. На борту було 162 людини. Як вважають, принаймні однією з причин катастрофи стала негода: незадовго перед втратою контакту диспетчерів із літаком його пілот повідомив, що наближається до небезпечної хмарності.

XS
SM
MD
LG