Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: провокацій поменшало


Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції відзначається в суботу меншою кількістю провокаційних обстрілів порівняно з п’ятницею, повідомив прес-центр АТО за даними станом на 18-у годину.

Протягом дня бойовики незаконних збройних формувань дев’ять разів провокували сили антитерористичної операції, повідомив речник АТО Леонід Матюхін.

Перший обстріл українських військових із стрілецької зброї та гранатометів відбувся близько 7-ї години біля населеного пункту Нікішине. Далі протягом дня бойовики обстрілювали зі стрілецької зброї новий термінал та диспетчерську вежу аеропорту Донецьк, а також позиції українських військ поблизу населених пунктів Мар’їнка й Новомихайлівка. З автоматичного гранатомета сепаратисти вели вогонь поблизу Опитного. Півгодинні обстріли з мінометів бойовики здійснили біля Сокольників та Новоселівки.

Крім того, зазначили у штабі АТО, незаконні збройні формування все частіше застосовують тактику дій невеликими диверсійними групами. Вранці одну з таких груп українські військові викрили поблизу Станиці Луганської, і «після перестрілки терористи вдалися до втечі», сказав речник.

«Загалом же українські воїни продовжують упевнено утримувати свої позиції та стояти на варті миру на Донбасі», – заявив Леонід Матюхін.

Відео: Військове телебачення України

Антитерористична операція в частині Донбасу проти збройних сепаратистів, підтримуваних Росією, триває від квітня минулого року.

XS
SM
MD
LG