Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відкриває кримінальне провадження через напад на «Інтер»


За фактом нападу на «відомий телеканал» відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про хуліганство, повідомили в суботу в головному управлінні МВС у Києві.

Як мовиться в повідомленні, ввечері близько 20 невідомих у масках здійснили напад на «один із відомих телеканалів»: молодики закидали камінням будівлю телеканалу, в результаті чого пошкодили скляні вікна вхідної зони на 1-му поверсі та залишили написи на стіні.

Крім того, мовиться в повідомленні, кількох громадян доставили до Шевченківського райуправління міліції Києва і після того, як громадяни надали пояснення з приводу цих подій, їх відпустили.

Як повідомила київська міліція, вона здійснює заходи для становлення осіб, причетних до скоєння цього кримінального правопорушення.

Раніше в суботу телеканал «Інтер» заявив про напад на його приміщення в Києві, внаслідок якого розбили шибку біля входу. Як мовиться в повідомленні, цей «фізичний напад на офіс компанії і пошкодження майна телеканалу «Інтер» на каналі вважають «іще однією провокацією і спробою тиску на канал», здійсненою «на тлі істерії, штучно сфабрикованої навколо «Інтеру» протягом останніх декількох днів». Канал вимагає негайно розслідувати всі обставини цієї справи, заявляючи, що такі хуліганські витівки «не можуть залишитися безкарними у правовій державі».

Телеканал «Інтер» при цьому стверджує, що сам «дотримується принципів верховенства закону і виступає за повагу і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту».

Останніми днями канал «Інтер», який давно звинувачували у проросійській позиції, знову опинився в осередді уваги після того, як у новорічній передачі показав виступи російських виконавців і акторів, які перебувають в Україні під забороною через їхні публічні антиукраїнські заяви, а потім транслював новорічну передачу російського каналу «Росія-1», трансляція якого в Україні теж заборонена через його антиукраїнську позицію і пропаганду. Секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Національну раду з питань телебачення і радіомовлення скасувати ліцензію телеканалу. Нацрада розгляне це питання 15 січня з участю представників СБУ, РНБО й Міністерства інформполітики. Телеканал же заперечує, що порушував законодавство, і твердить про політичний тиск.

XS
SM
MD
LG