Доступність посилання

ТОП новини

«Хочемо допомогти, але не ставити Росію на коліна» – німецький міністр


Президенти України і Росії, Петро Порошенко і Володимир Путін (праворуч) та канцлер Німеччини Анґела Меркель, Франція, 6 червня 2014 року
Президенти України і Росії, Петро Порошенко і Володимир Путін (праворуч) та канцлер Німеччини Анґела Меркель, Франція, 6 червня 2014 року

Віце-канцлер, міністр економіки Німеччини Зіґмар Ґабріель застеріг Захід від подальшого послаблення Росії через запровадження суворіших санкцій.

«Хто цього хоче, провокує ще небезпечнішу ситуацію для нас усіх у Європі», – заявив політик в інтерв’ю німецькому виданню Bild, опублікованому в неділю, 4 січня.

«Ми хочемо допомогти розв’язати конфлікт в Україні. Але не ставити Росію на коліна», – наголосив він.

За словами Ґабріеля, різке послаблення Росії санкціями не відповідає німецьким та європейським інтересам, і якщо Росія перестане бути партнером у вирішенні конфліктів, то це буде дуже небезпечним для всього світу.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у новорічному вітанні заявила, що втручання Росії у справи України поставило під питання основи «європейського порядку». «Без сумнівів, ми хочемо безпеки у Європі разом з Росією – не проти Росії. Але також немає сумнівів, що Європа не може і не буде приймати владу сильнішого, яка порушує права людей», сказала Меркель.

Зіґмар Ґабріель є лідером лівоцентристської Соціал-демократичної партії Німеччини, до якої належить також нинішній міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр. Ця партія є головним суперником провідної нині правоцентристської партії «Християнсько-демократичний союз» канцлера Анґели Меркель, але в нинішньому уряді перебуває з нею разом у «великій коаліції». Соціал-демократи в Німеччині нині дотримуються більш проросійських поглядів, ніж християнські демократи.

XS
SM
MD
LG