Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 22 рази обстріляли українські позиції – прес-центр АТО


Упродовж неділі, 4 січня, бойовики 22 рази обстрілювали позиції українських військових на Донеччині. Про це йдеться у повідомленні прес-центру антитерористичної операції.

«Спочатку бойовики 6 разів обстріляли із стрілецької зброї, гранатометів та мінометів наші підрозділи, які утримують позиції поблизу Мар’їнки. Згодом терористи перенесли вогонь на захисників аеропорту Донецька та селища Піски. Під обстріли також потрапили наші позиції поблизу населених пунктів Красногоровка, Опитне та Сєверне. Бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети, міномети та озброєння танку. Також незаконні збройні формування двічі відкривали артилерійський вогонь по українських військових з житлових кварталів Донецька. Наші військовослужбовці на таку провокацію не піддалися й у відповідь не стріляли», – мовиться у повідомленні.

В прес-центрі АТО зазначають, що упродовж дня бойовики «вели вогонь по населених пунктах Золоте, Нікішино та Чернухіно, а на Луганщині з мінометів та стрілецької зброї обстріляли позиції українських військових поблизу населеного пункту Кримське».

Про бойові дії на Донбасі повідомляють і сепаратисти.

24 грудня у Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори тривали за закритими дверима упродовж понад п’яти годин. Після завершення переговорів їхні учасники не коментували ситуацію.

У переговорах брали участь представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та представники сепаратистів Денис Пушилін та Владислав Дейнего.

Наступний раунд переговорів мав відбутися 26 грудня, однак його не було.

Про проведення в Мінську зустрічей контактної групи 24 і 26 грудня домовилися в понеділок керівники України, Франції, Росії та Німеччини.

Після двох раундів мінських консультацій у вересні була укладена угода про перемир’я, яка, втім, порушувалася сотні разів, внаслідок цих порушень загинуло понад тисячу людей. Лише у грудні інтенсивність бойових дій на сході України вщухла.

З часу припинення вогню на Донбасі там загинуло понад тисячу людей.

XS
SM
MD
LG