Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі активісти висипали сніг з нерозчищених вулиць під будинок міського голови


Дніпропетровськ, 30 грудня 2014 (ілюстраційне фото)
Дніпропетровськ, 30 грудня 2014 (ілюстраційне фото)

У Кривому Розі Дніпропетровської області активісти місцевих громадських об’єднань у неділю відвезли сніг з нерозчищених вулиць міста під будинок міського голови Юрія Вілкула. Про це Радіо Свобода повідомив один з координаторів Криворізького Автомайдану Максим Демидов.

За його даними, в акції брали участь активісти місцевих громадських організацій – Автомайдан, «39-а жіноча сотня», «Правий сектор», «Кривий Ріг проти режиму та диктатури». Разом вони прибрали сніг із двох міських зупинок – «площа Звільнення» та «Інститут народного господарства», склали його до вантажівки й відвезли за кілька десятків кілометрів, за місто, до будинку міського голови.

«Снігу ми зібрали приблизно 5 тонн і висипали його під один із заміських будинків міського голови. Ми точно знаємо, що це будинок міського голови, ми також уточнили це у сусідів. Його самого не було, приїхала лише охорона. Таким чином ми хотіли показати, що заяви міської влади, зроблені на останній сесії напередодні Нового року, про повне розчищення міста від снігу, неправдиві. У нас на деяких житлових масивах важка техніка досі не проїздила», – розповів Максим Демідов.

За його даними, у Кривому Розі понад тиждень на дорогах, зупинках громадського транспорту, на подвір’ях лежить сніг, комунальні служби його не прибирають. Координатор Автомайдану також поінформував, що із заявою про це активісти вже звернулись до міської прокуратури.

Водночас на офіційному сайті Криворізької міської ради було оприлюднено заяву про те, що «громадськість Кривого Рогу – промисловці, працівники освіти, охорони здоров’я, спорту, культури і мистецтва, лідери профспілок і керівники промислових підприємств створили громадську раду на підтримку мера Юрія Вілкула та ухвалили відповідну резолюцію». «Вони також різко засудили дії радикалів, які намагаються в такий складний час дестабілізувати ситуацію в місті», – йдеться у повідомленні.

XS
SM
MD
LG