Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров не бачить загрози від «Ісламської держави»


Голова Чечні Рамзан Кадиров
Голова Чечні Рамзан Кадиров

Голова Чечні Рамзан Кадиров не бачить загрози поповнення підпілля на Північному Кавказі в Росії за рахунок бойовиків угруповання «Ісламська держава».

«Такої загрози немає. І даремно ми самі себе лякаємо різними «Ісламськими державами», – сказав Кадиров в інтерв’ю російському агентству «Інтерфакс».

«У нас є у рядах цих терористичних полчищ добра агентурна мережа. Це дозволяє відстежувати пересування тих, хто для нас цікавий. Більше того, це дає можливість вчасно відправити у вічне відрядження з квитком в один кінець тих, хто, хоча б жартома, направляє дуло у бік Росії», – зазначив Рамзан Кадиров.

За його словами, «небезпеку для Росії і всього світу становить те, що США і західні країни перетворили близькосхідний регіон на велетенський плацдарм для підготовки терористів».

Влітку 2014 роки бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили значні території на півночі і заході Іраку, а також частину території у Сирії. Сили міжнародної коаліції з серпня завдають повітряних ударів по їхніх позиціях, щоб зупинити наступ ісламістів.

XS
SM
MD
LG