Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі підірвали волонтерський центр


Після одного з попередніх вибухів в Одесі, 23 грудня 2014 року (архівне фото)
Після одного з попередніх вибухів в Одесі, 23 грудня 2014 року (архівне фото)

У неділю близько 23-ї години в Одесі біля будинку, де розташований Координаційний центр допомоги бійцям АТО, стався вибух. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат від партії УДАР Андрій Юсов.

«Терористи підірвали приміщення Координаційного центру допомоги АТО та Координаційної ради Майдану в Одесі на вулиці Гімназійна, З. Вибух був чутний в декількох районах міста. Інформацію надали активісти, що живуть поруч з КЦ, мені зателефонував член Коордради Сергій Сарафанюк. За попередньою інформацією, людей в приміщенні не було, дай Боже, щоб так, лише речі та продукти для бійців АТО. Активісти виїхали на місце. Які б не були наслідки вибуху, гарантую, що Координаційний центр продовжить свою роботу», – зазначив Юсов.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю обласного МВС Одеської області Володимир Шаблієнко підтвердив факт вибуху місцевому виданню «368.media». Радіо Свобода намагається зв’язатися з представниками одеської міліції для уточнення подробиць.

За попередньою інформацією, ніхто з громадян не постраждав. Внаслідок вибуху в офісі волонтерської організації були пошкоджені двері та вибиті вікна. Також пошкоджений автомобіль, що був припаркований поруч з приміщенням.

(Відео користувача YouTube metallDaniX)

Вибух стався в час, коли до Одеси через загрозу тероризму ввели додаткові підрозділи Національної гвардії

Протягом попереднього місяця в Одесі вже сталися кілька вибухів.

Зокрема, 3 січня на Одеській залізниці стався вибух під залізничною цистерною, внаслідок якого з неї на станції Одеса-Пересип вилився газойль.

У ніч на 27 грудня минулого року в Одесі підірвався й загинув чоловік, який, як виглядає, переносив вибуховий пристрій.

25 грудня ще один вибух стався на залізниці в Одесі. Тоді ж повідомили, що знайшли мертвим зі слідами від дорожньої пригоди підозрюваного в низці вибухів, удома в якого знайшли вибухові матеріали.

23 грудня вибуховий пакет підірвали під машиною біля штабу волонтерської організації «Рада громадської безпеки» в центрі міста, люди не потерпіли.

21 грудня СБУ повідомила про затримання в Одесі диверсанта, який у складі групи планував терористичні акти.

В ніч на 10 грудня в Одесі підірвали офіс громадської організації «Волонтерська сотня», люди не потерпіли.

3 грудня в місті влаштували вибух у крамниці «Патріот», що продає предмети з національною символікою.

Останнім часом в Україні почастішали вибухи, які пов’язують із терористичною діяльністю сепаратистів зі сходу України. Але це стосується не всіх таких подій – є і спричинені звичайним недбальством.

XS
SM
MD
LG