Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні намагалися підпалити офіс благодійного фонду допомоги армії


Невідомі намагалися підпалити офіс волонтерів у Херсоні, 5 січня 2015 року, фото В’ячеслава Гусакова
Невідомі намагалися підпалити офіс волонтерів у Херсоні, 5 січня 2015 року, фото В’ячеслава Гусакова

Сьогодні близько 4:00 невідомі намагалися підпалити офіс Фонду громади Херсона «Захист».

«Підпалені вхідні двері. Зайнялася горюча суміш, залита через поштову прорізь, у вхідних дверях, і всередині – в коридорі. Облиті і підпалені обидва вікна. Все вдалося локалізувати – вчасно під’їхала охоронна фірма «Арсенал». Нагадаю, що в ніч на 26 грудня вже були розбиті вікна. Тоді міліцію не викликали – вирішили, що це хуліганство», – написала у Facebook голова правління фонду Лариса Польська.

У бесіді з кореспондентом Радіо Свобода Польська зазначила, що інцидент «може бути однією з ланок у ланцюжку», адже напади на благодійні та волонтерські організації, що допомагають Збройним силам, стаються в багатьох містах України.

Порівнюючи херсонську ситуацію з нічними подіями в Одесі, голова правління фонду «Захист» наголосила, що «в нашому випадку тільки вчасний приїзд охоронців врятував від великої біди: якби полум’я зайнялося, міг вибухнути газ».

Також Лариса Польська припустила, що напад на офіс фонду може бути і справою рук людей, яких вона критикувала.

«У херсонському волонтерському русі є люди, що працюють непрозоро. Наш фонд раз на 10 днів звітує, звідки ми отримали кошти і куди їх направили. А є люди, які називають себе благодійниками та волонтерами, до роботи яких виникає багато питань. Я не мовчала про це», – сказала Лариса Польска Радіо Свобода.

Фонд громади Херсона «Захист» допомагає українській армії і родинам військовослужбовців з травня 2014 року. За словами його очільниці, невдовзі фонд планує відкрити нові напрямки діяльності.

XS
SM
MD
LG