Доступність посилання

ТОП новини

У Криму борги із зарплати перевищили 200 мільйонів рублів – ЗМІ


Заборгованість і зарплат в анексованому Криму станом на 1 грудня 2014 року становила 207,7 мільйонів рублів. Упродовж листопада сума боргу скоротилася на 36,3 мільйона рублів, тобто, на 14,9%. Про це повідомляє місцеве видання «Новини Криму» з посиланням на так званий «Кримстат».

За даними статистики, 45,2% із загальної суми заборгованості припадає на економічно активні підприємства, 49% – на підприємства-банкрути, 5,8% – на економічно неактивні підприємства.

Велика частина боргів із зарплати накопичилася на підприємствах промисловості (49,3%). Ще 19% припадає на сферу сільського, лісового і рибного господарства, 15% – на підприємства, які здійснюють професійну, наукову та технічну діяльність.

Кількість співробітників економічно активних підприємств, які своєчасно не отримали зарплату, у листопаді, порівняно з жовтнем, скоротилася на 60,1% і становить 3277 осіб. Кожен співробітник не отримав у середньому по 28 642 рублі.

Станом на 1 листопада, у Криму загальна сума заборгованості із зарплаті становила 224 мільйони рублів. Попри це з червня по листопад 2014 року у регіоні спостерігалося підвищення середньомісячної зарплати – у середньому на 1-6 тисяч рублів.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG