Доступність посилання

ТОП новини

СБУ розшукує Паніна і Чичеріну. У тих своє пояснення


Російському акторові Олексію Паніну загрожує 5 років в'язниці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Російському акторові Олексію Паніну загрожує 5 років в'язниці

Російському акторові Паніну загрожує 5 років в’язниці. СБУ також оголосила в розшук російську співачку Чичеріну після її виступу в Луганську

Російський актор Олексій Панін звинуватив Службу безпеки України в некомпетентності і сказав, що збирається відвідати країну найближчим часом. За заклики до розширення кордонів Росії до Одеси Панін був оголошений у всеукраїнський розшук.

Кореспондент «Настояшего времени» Шахіда Якуб розмовляла з актором Олексієм Паніним. Він назвав свої слова «далі ми дійдемо до Одеси» «не найвдалішим жартом», а також наголосив, що його не турбує той факт, що надалі в’їзд до України буде для нього закритий. Окрім того Панін піддав критиці роботу СБУ України у зв’язку з тим, що він був оголошений у розшук тільки після того, як виїхав з країни.

Кримінальна справа, фігурантом якої є Панін, порушена за частиною 2 статті 110 КК України, що передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.

Третього січня, Панін був затриманий в Одесі активістами організації «Рада громадської безпеки». За словами лідера організації Марка Гордієнка, вони зажадали в актора вибачень за деякі його висловлювання з приводу України та українських політиків, а потім «віддали міліції та СБУ». Пізніше Панін підтвердив російським ЗМІ факт інциденту з активістами, не ставши уточнювати ніяких подробиць події. Того ж дня актор залишив територію України.

У розшуку опинилася і співачка Юлія Чичеріна, яка відвідала Луганськ на запрошення проросійськи налаштованого байк-клубу «Нічні вовки». Співачка дала на території невизнаної республіки безкоштовний концерт, відвідала зоопарк і дитячий будинок.

Чичеріна опублікувала на своєму сайті відповідь СБУ, в якій розповіла про співчуття до українців, назвала чинну київську владу «тимчасовою», а також зазначила, що виступала в Луганську для дітей, яким заспівала «кілька пісень». «Бажаю вам бути більш самокритичними і менш емоційними, адже у ваших руках мільйони людей», – звернулася Чичеріна до української влади.

Панін і Чичеріна поповнили список російських діячів культури, до висловлювань яких в України є претензії. Раніше в цьому списку опинилися Михайло Пореченков, Йосип Кобзон, Іван Охлобистін та інші.

Водночас російський актор Анатолій Пашинін розкритикував «паніних» і «пореченкових» в інтерв’ю «Громадському телебаченню».

За матеріалами спільного проекту Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа та «Голосу Америки» «Настоящее время».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG