Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх Філарет привітав українців з Різдвом Христовим


Патріарх Філарет звернувся до народу із Різдвяним посланням
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:42 0:00

Патріарх Філарет звернувся до народу із Різдвяним посланням

Святійший патріарх Філарет привітав український народ з Різдвом Христовим. Про це повідомляє прес-служба УПЦ КП.

«Нині у нас одна думка і одне бажання – щоб в Україні утвердився мир. Прагнення миру не заперечує рішучості захищати свою землю, свою Батьківщину від чужинців і своїх внутрішніх ворогів. У різдвяні дні, коли небесне благовістя про мир по-особливому сприймається серцем, коли ангельська пісня про благовоління Боже до людей переможно лунає в наших храмах і слова «з нами Бог» наповнюють радістю наші душі, – помолимося Господу – щоб Він дарував нам перемогу над видимими і невидимими ворогами і мир в Україні та в усьому світі», – зазначив патріарх Філарет в привітанні.

Він привітав з великим святом Різдва Христового і Новим роком всіх українських вірян Київського патріархату, братів і сестер Московського патріархату, всіх християн України, а також українців в Америці і Канаді, в Європі, Азії та Австралії і по всьому світу.

Сьогодні, 6 січня, частина православного світу, яка живе за юліанським церковним календарем, відзначає Святвечір. Більшість православних церков світу, які перейшли на так званий новоюліанський календар, що збігається з григоріанським, вже відзначили Різдво наприкінці грудня.

XS
SM
MD
LG