Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд відхилив повідомлення про порушення Навальним домашнього арешту


Олексій Навальний прямує на акцію протесту, 30 грудня 2014
Олексій Навальний прямує на акцію протесту, 30 грудня 2014

Замоскворецький суд Москви повернув Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) повідомлення про порушення опозиційним політиком Олексієм Навальним режиму домашнього арешту. У вівторок, 6 січня, речник суду повідомив, що норми Кримінально-процесуального кодексу не передбачають розгляду подібних документів після винесення вироку.

ФСВП направила скаргу щодо Навального після того як він у понеділок зрізав електронний браслет і заявив, що не буде дотримуватися умов домашнього арешту. Своє рішення російський опозиціонер пояснив тим, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту не може використовуватися щодо нього, оскільки суд вже виніс йому вирок, який не пов’язаний з відбуванням покарання у місцях позбавлення волі.

При цьому Олексій Навальний зазначив, що він досі не отримав копії рішення суду, яку згідно з законом йому повинні були надати упродовж п’яти діб. Через відсутність вироку адвокати Навального не можуть його оскаржити.

Замоскворецький суд Москви 30 грудня 2014 року визнав винними братів Навальних у розкраданні коштів компанії «Ів Роше». Олексій Навальний отримав три з половиною роки умовного позбавлення волі, його брат Олег був засуджений до такого ж терміну у колонії загального режиму.

Того ж дня у Москві на Манежній площі відбулося «народне зібрання» на підтримку братів Навальних. У несанкціонованої акції, за різними даними, взяли участь від півтора до п’яти тисяч людей. Олексія Навального, який йшов на акцію, затримала і доставила додому поліція. Федеральній службі виконання направила повідомлення про порушення Навальним домашнього арешту, проте суд відхилив документ, посилаючись на те, що вирок опозиціонеру вже винесено.

XS
SM
MD
LG