Доступність посилання

ТОП новини

Із 31 березня в Україні будуть введені нові автомобільні номерні знаки


Із 31 березня в Україні будуть введені нові автомобільні номерні знаки. Про повідомив заступник міністра внутрішніх справ України, керівник апарату Сергій Чеботар.

За його словами, ціна номерних знаків не буде змінюватись і вони коштуватимуть 134 гривні.

«Нові номерні знаки країн Європи, які використовуються на етапі набуття членства в Європейському Союзі, в Україні будуть введені вже з 31 березня цього року», – зазначив Чеботар.

Заступник міністра наголосив, що віднині власником номерних знаків буде МВС в особі Департаменту Державної автомобільної інспекції, посередництво будь-яких фірм виключено.

У вересні 2014 року Державна служба інтелектуальної власності України видала МВС патент на виготовлення нових номерних знаків для транспортних засобів.

Головна відмінність нових номерних знаків полягатиме в тому, що нинішню світло-синю і жовту, кольорів державного прапора, смужку в лівій частині номерної таблички, на якій розміщені прапор України і код держави UA, замінять на темно-синю смужку кольору прапора ЄС, яка є й на номерах автомашин країн-членів Євросоюзу. У майбутньому, в разі вступу України до Європейського союзу, прапор чи герб України на цій смужці планують замінити на 12 зірочок, що є символом ЄС.

XS
SM
MD
LG