Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина надасть Україні 500 мільйонів євро кредиту – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Німеччина надасть Україні кредит у розмірі 500 мільйонів євро на відбудову інфраструктури в Україні. Про це у середу, 7 січня, повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі у Берліні з віце-канцлером, міністром економіки та енергетики Німеччини Зігмаром Габріелем.

«Це реальний крок допомоги, який оголосила канцлер Ангела Меркель декілька місяців тому, коли була в Україні, і зараз ми реалізуємо домовленості на практиці. Кошти надаються під дуже низькі проценти, тривалість кредиту – до 20 років», – написав український прем’єр на своїй сторінці у Facebook.

За словами Яценюка, «кошти підуть на відбудову мостів, лікарень, залізниці, об’єктів соціальної інфраструктури». Пріоритетом, каже він, стане Донбас.

Наразі Арсеній Яценюк перебуває з дводенним візитом у Берліні на запрошення канцлера Німеччини Ангели Меркель.

До складу української делегації увійшли також міністр фінансів Наталія Яресько, міністр економіки Айварас Абромавичус, міністр закордонних справ Павло Клімкін та голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

У Берліні український прем’єр також зустрінеться з президентом Німеччини Йоагімом Ґауком, канцлером Ангелою Меркель та представниками німецьких ділових та фінансових кіл.

8 січня Арсеній Яценюк виступить у Німецькому товаристві зовнішньої політики.

(Відео користувача YouTube Арсеній Яценюк)

XS
SM
MD
LG