Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан: електронні пошти співробітників Радіо Свобода зламали


Журналісти бакинського бюро Радіо Свобода, яких вивели з офісу під час обшуку приміщення. Баку, 26 грудня 2014 року
Журналісти бакинського бюро Радіо Свобода, яких вивели з офісу під час обшуку приміщення. Баку, 26 грудня 2014 року

Співробітники бакинського бюро азербайджанської служби Радіо Свобода (Радіо Азадлиґ), комп’ютери яких були вилучені під час рейду поліції, заявляють, що їхні електронні пошти були зламані.

Обшук у бюро Радіо Свобода у Баку, який завершився опечатуванням його приміщення, почався ще 26 грудня. У його перебігу слідчі прокуратури вилучили документи, носії інформації й обладнання. Після цього в Азербайджані почалися допити співробітників Радіо Свобода – вже було допитано понад 20 журналістів.

Співробітники бакинське бюро Радіо Азадлиґ не змогли вийти зі своїх комп’ютерів перед тим, як їх вилучили. Вони кажуть, що наразі з їхніх електронних адрес відправляють листи незнайомим людям.

7 січня прокурор азербайджанського міста Імішлі викликам співробітників Радіо Свобода у регіоні на 8 січня.

Рейд на Радіо Азадлиґ вілбувається на тлі посилення тиску на журналістів і активістів в Азербайджані. 5 грудня влада цієї країни вирішила, що затримана раніше журналістка Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова перебуватиме у попередньому ув’язненні упродовж двох місяців.

Міжнародні правозахисні групи і західні уряди висловили стурбованість із приводу затримання журналістки, назвавши його політично вмотивованим.

XS
SM
MD
LG