Доступність посилання

ТОП новини

Завтра антикорупційний комітет Ради заслухає міністра енергетики Демчишина


Завтра, 9 січня, антикорупційний комітет Верховної Ради збирається заслухати міністра енергетики Володимира Демчишина та відповідальних за боротьбу з корупцією в сфері енергетики у Генпрокуратурі та СБУ. Про це на своїй сторінці Facebook голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак природного газу і брак вугілля через захоплення сепаратистами частини Донбасу призвів до дефіциту електроенергії в Україні.

19 грудня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що на енергетичному ринку введений надзвичайний стан. Також він сказав, що вимагає від профільного міністерства і органів місцевої влади економити електроенергію, зокрема «припинити освітлювати реклами, державні будівлі, центральні вулиці».

У листопаді Генпрокуратура відкрила кримінальну справу за фактом заволодіння службовими особами компанії «Центренерго», держпідприємства «Укрінтеренерго» та низкою інших суб’єктів господарської діяльності державними грошовими коштами в особливо великих розмірах. Слідчі перевіряють умови укладення зовнішньоекономічного контракту щодо придбання вугілля сумнівної якості у Південно-Африканській Республіці.

Сьогодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що Україна сплатила ще за дві суднових партії вугілля з ПАР. За словами Демчишина, вугілля з нових партій обійдеться дешевше за попередні постачання.

XS
SM
MD
LG