Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Національна поліція в Україні може з’явитися за півроку


Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко
Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко

За шість місяців в Україні може бути створена Національна поліція. Так вважає лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Про необхідність створення поліції в Україні давно і багато говориться. 7 січня я завершив підготовку проекту закону про Національну поліцію», – написав він у четвер, 8 січня, на своїй сторінці у Facebook.

За словами Луценка, у документі міститься низка нововведень. Йдеться зокрема про створення національної поліції як центрального органу влади, який координує цивільний міністр внутрішніх справ, а також ліквідація управлінь внутрішніх справ в областях і районах.

Також Юлій Луценко пропонує створення поліцейської комісії при Національній поліції, в якій понад половина членів – правозахисники та інші цивільні особи.

«Призначення на посади у поліції через конкурс, який проводять Поліцейські комісії з використанням поліграфа. Призначення керівників поліції на контрактній основі на 5 років. Обов’язковість узгодження місцевими радами призначення керівників поліції громадської безпеки та дорожньої поліції, та їх зняття двома третинами голосів. Право сесій місцевих рад більшістю голосів знімати будь-якого працівника поліції громадської безпеки (патруль, дільничний) і дорожньої поліції», – зазначає Юрій Луценко.

За його словами, у разі ухвалення цього закону МВС «перестане бути радянським міністерством міліції, а нарешті перетвориться в по-європейськи цивільне міністерство внутрішніх справ».

19 грудня президент України Петро Порошенко заявив про необхідність реформувати української міліції у поліцію.

XS
SM
MD
LG